Pazartesi

Tv'deki Favori Gezi Programlarım

1-  Burak Akkul ile Çok Gezenti - Teve2
  

En sevdiğim, izlerken en keyif aldığım gezi programı. Burak Akkul'u televizyonda ilk gördüğümde "Tamam" dedim. Çünkü büyük bir "Gülhan Şen ile Galaksi Rehberi" hayranıydım ve Gülhan Şen gibi iyi bir anlatıcı aynı zamanda komik ve neşeli birisini arıyordum. Burak Akkul ciddi manada televizyondaki bu eksiği kapattı ve gönlümde bir yer edindi. Hatta geçen Bulgaristan'da çekim yaparken denk geldikleri Gülhan Şen de kendisini tebrik etti, (tabi ufaktan da atıştılar) ve programlarını başarılı bulduğunu söyledi. E bize de seyretmek düşer bu saatten sonra...

Yurtdışına yapılan gezilere ek "Çok Gezenti: Bizim Ora" programıyla da Türkiye'de de gezip görülmesi gereken yerleri göstererek bize bir şey daha öğretti. Günümüz televiyonlarında yurtiçinde çekilen gezi programlarının hepsi neredeyse Cem Yılmaz'ın da söylediği gibi " Ooo ninem gözleme yapmış" deyip o gözlemeleri yutmakla geçiyor. Fakat Burak Bey, beynimize yerleşen bu algıyı yıktı ve yurtiçinde yaptığı kaliteli programlarla bu işi iyi yaptığını kanıtladı.

Eşi ile olan diyaloglarıyla olsun, gezdikleri yerleri bizim ilgilerimize hitap edebilecek şekildeki anlatımlarıyla olsun, gerçekten televizyonda gezi programı sıfatını hak eden nadir programlardan bir tanesi hatta ikisi.

Her pazar 12.15'te Teve2'de izleyebilirsiniz. Kaçırırsanız üzülmeyin, tekrarları cumartesileri yayınlanıyor.

Perşembe

Gezdim Ben - 'Paris'

1-Notre-Dame Katedrali
   Catedral de Notre Dame
   Dünyaca ünlü katedral Paris'in simgesi konumundadır. Seine nehrinin kıyısında bulunan katedralin yapımına 1163 yılında  başlanmış ve bina 1345 yılında halka açılmıştır. Ünlü yapı, Gotik mimarinin önemli eserlerinden biri olup dünya mirasları listesindedir. 856 yıldır ayakta olan yapı 15 Nisan 2019'ta maalesef restorasyon aşamasında kaza sonucu çıkan bir yangında büyük bir zarar gördü. Şu an hala ziyarete kapalı ve restorasyon çalışmaları sürmekte.

Gezdim Ben - 'Amsterdam'

1-I Amsterdam 
Müze meydanı (Museumplein) bölgesinde yer alan levha, 14 yıldan beri Amsterdam'ın sembolü haline gelmişti. Fakat 3 Aralık 2018'de, aşırı turist yoğunluğu oluşturması sebebiyle kaldırılmıştır.