Perşembe

Gezdim Ben - 'Paris'

1-Notre-Dame Katedrali
   Catedral de Notre Dame
   Dünyaca ünlü katedral Paris'in simgesi konumundadır. Seine nehrinin kıyısında bulunan katedralin yapımına 1163 yılında  başlanmış ve bina 1345 yılında halka açılmıştır. Ünlü yapı, Gotik mimarinin önemli eserlerinden biri olup dünya mirasları listesindedir. 856 yıldır ayakta olan yapı 15 Nisan 2019'ta maalesef restorasyon aşamasında kaza sonucu çıkan bir yangında büyük bir zarar gördü. Şu an hala ziyarete kapalı ve restorasyon çalışmaları sürmekte.

Christmas/Noel döneminde çekilmiştir.
Katedralin yan tarafı. Merdivenlerden aşağı inip burada da fotoğraf çekilebilirsiniz.
Fotoğraf için güzel bir yer daha.
Katedralin önündeki meydan
2-Louvre Müzesi
   Musée du Louvre
   Dünyanın en büyük sanat müzesi olma ünvanına sahip müze, Paris'in diğer bir simgesidir. 1793 yılında kurulmuştur. Louvre sarayının içinde bulunan müzede tarih öncesinden günümüze kadar ulaşan sanat eserlerini görebilirsiniz. Ünlü Mona Lisa tablosu ve daha birçok ünlü tablo da bu müzede sergilenmektedir.
Giriş
Avluya açılan yol


  Müzenin önünde bulunan Louvre Piramidi ile fotoğrafınız olmadan olmaz. Meşhur pozu yapabilmek için yükseltiler bulunmakta. Fotoğraftaki hanımefendi gibi siz de bu yükseltilerden yararlanabilirsiniz, tabi sıra size gelebilirse...
3- Eyfel Kulesi
    La Tour Eiffel
   İsmini inşaat firması Gustave Eiffel'den alan, 1889'da inşası tamamlanan kule, başta radyo vericisi olarak kullanıldı. Fakat zamanla Fransa'nın sembolü haline gelmiştir. En üst noktadan şehri panoramik olarak izleyebilirsiniz.
Sisle ve ışıklarıyla akşam başka güzel
4-Moulin Rouge
   Fransızca "Kırmızı Değirmen" anlamına gelen, 1889 yılında yapılan kabare Paris'te gece hayatının ünlü simgelerinden bir tanesidir.
5-Şanzelize Caddesi
   Avenue des Champ-elysees 
   Paris'in en geniş ve en uzun caddesidir. (Karşı yolu görmek gerçekten zor.) Cadde üzerinde dünyaca ünlü markaların mağazaları, çeşitli kafe ve restoranlar bulunmaktadır.

6-Zafer Takı
   Arc de Triomphe
  1836'da inşa edilen tarihi anıt Charles de Gaulle meydanının ortasında ve Şanzelize caddesinin batı kısmında yer almaktadır. Anıtın üstünden panoramik olarak Paris'i izleyebilirsiniz.
7-Pantheon
  Başta kilise olarak yapılan daha sonra Fransa tarihinin önemli kişilerine adanmış bir anıt yapıdır.



8-Paris Üniversitesi Hukuk Fakültesi
   Faculte de Droit,Universite de Paris
Pantheon'un hemen çaprazında okumak güzel olsa gerek!
9-Saint-Étienne-du-Mont Kilisesi
   Kilisede Paris'in koruyucu azizi St.Genevieve'nin tapınağı ve ünlü bilim insanı Pascal ve ünlü şair Recine'nin mezarları bulunmaktadır.
10-Paris Adalet Sarayı
     Palais de Justice  
11-Conciergerie
     Marie Antoinette'nin de hapsedildiği hapishanedir.Adalet Sarayı'na bağlıdır. Gotik mimarisiyle, Paris'in en eski ve ünlü yapılarından bir tanesidir.


Paris; sisli ve bohem havasıyla, muhteşem mimari eserleriyle ve aşık olduğum dilinin yankısıyla asla aklımdan çıkmayacak...

Gezdim Ben - 'Paris' 

Gittim Ben😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder