Pazartesi

Tv'deki Favori Gezi Programlarım

1-  Burak Akkul ile Çok Gezenti - Teve2
  

En sevdiğim, izlerken en keyif aldığım gezi programı. Burak Akkul'u televizyonda ilk gördüğümde "Tamam" dedim. Çünkü büyük bir "Gülhan Şen ile Galaksi Rehberi" hayranıydım ve Gülhan Şen gibi iyi bir anlatıcı aynı zamanda komik ve neşeli birisini arıyordum. Burak Akkul ciddi manada televizyondaki bu eksiği kapattı ve gönlümde bir yer edindi. Hatta geçen Bulgaristan'da çekim yaparken denk geldikleri Gülhan Şen de kendisini tebrik etti, (tabi ufaktan da atıştılar) ve programlarını başarılı bulduğunu söyledi. E bize de seyretmek düşer bu saatten sonra...

Yurtdışına yapılan gezilere ek "Çok Gezenti: Bizim Ora" programıyla da Türkiye'de de gezip görülmesi gereken yerleri göstererek bize bir şey daha öğretti. Günümüz televiyonlarında yurtiçinde çekilen gezi programlarının hepsi neredeyse Cem Yılmaz'ın da söylediği gibi " Ooo ninem gözleme yapmış" deyip o gözlemeleri yutmakla geçiyor. Fakat Burak Bey, beynimize yerleşen bu algıyı yıktı ve yurtiçinde yaptığı kaliteli programlarla bu işi iyi yaptığını kanıtladı.

Eşi ile olan diyaloglarıyla olsun, gezdikleri yerleri bizim ilgilerimize hitap edebilecek şekildeki anlatımlarıyla olsun, gerçekten televizyonda gezi programı sıfatını hak eden nadir programlardan bir tanesi hatta ikisi.

Her pazar 12.15'te Teve2'de izleyebilirsiniz. Kaçırırsanız üzülmeyin, tekrarları cumartesileri yayınlanıyor.

 2- Ayhan Sicimoğlu ile Renkler 


Önceleri CNN Türk, Bloomberg Tv'de yayın hayatını sürdüren sonrasında ise Kanal D ekranlarında devam etmiş bir gezi programı. Ayhan Sicimoğlu'nun sunuculuğunu yaptığı programda hem yurtdışı hem de yurtiçindeki gezi noktaları ekrana geliyor.

Ayhan Sicimoğlu şahane bir adam.Bilgisiyle hepimizi deyim yerindeyse dövebilecek bir kişi.  Özellikle mitoloji bilgisi ve bunu gezdiği yerlerle ilişkilendirmesi çok hoşuma gidiyor. (Peki peki anladık, sen her şeyden anlarsın) Bu tür değişik bilgileri böyle zevkli bir şekilde öğrenmek gerçekten çok güzel. Kibarlığıyla, zerafetiyle, şık giyimiyle de ayrıca ilgi çekiyor ve kendisini izlemekten bazen gezdiği yerlere odaklanamıyorsunuz. Şöyle zarif ve bilgili bir adamla dünyanın her yerine gidilir. Sağolsun bizi yormuyor ve yanına kamera alıp bizim için gezip çekiyor.

Ayrıca kendisi cumartesi günleri 19.40'ta BeIN Gurme kanalında Gastronomi Maceraları adlı bir yemek programı ve salı günleri 22.15'te BeIN İz kanalında Limonata adlı bir gezi programını yürütmektedir. 

3- Bi Görsen - Bloomberg HT

yüce ile bir görsen bloomberg ile ilgili görsel sonucu

Yüce Minareci'nin sunuculuğunu yaptığı Bi Görsen programını keşfettiğime gerçekten sevinenlerdenim. Her ne kadar yeni yeni popüler hale gelmesi üzse de Yüce Minareci gerçekten iyi bir iş çıkarmış. Programda Amerika'nın farklı eyaletleri anlatılıyor ve birebir orada yaşayan insanlarla diyaloglar var. Böylelikle samimi bir hava yaratılmaya çalışılmış. Yapılan esprilerle ve eğlenceli anlatımla program güzelleşiyor. Şu an için tekrarları gösteriliyor ama yeni sezonda yeni bölümler çekilmek isteniyormuş.Ne diyelim, heyecanla bekliyoruz.

Her Cumartesi 15.45'te Bloomberg HT'de.

4- Ayrıcalıklı Rotalar - NTV


Bilgisi ve 30 yıllık bir rehberlik deneyimiyle bizleri kendisine hayran bırakan Saffet Emre Tonguç'un sunduğu gezi programı favorilerim arasında. Saffet Bey gerçekten çok beyefendi bir insan ve anlatımı o kadar sakin ve huzurlu ki sizi bu güzel sunumuyla adeta büyülüyor. Verdiği bilgiler bazen hiçbir yerde bulamayacağınız özellikte olabiliyor ki bu da programın ve sunucusunun bir başarısıdır.

Her cumartesi 11.15'te NTV ekranlarında.

5-Dünyayı Geziyorum - Kanal 7


Özlem Tunca'nın sunuculuğunu yaptığı gezi programı. 
Tamam, ilk başta Özlem Hanım'ın İngilizcesi pek iyi değildi, diksiyon konusunda bazı hataları vardı fakat kendisini oldukça geliştirdiğini düşünüyorum. Özellikle çocuğu olduktan sonra çocuğunu daha  bebekken sırtlayıp dünyayı dolaşması, aslında işini ne kadar sevdiğini gösteriyor. Eğer bir işi severek yaparsanız ve fedakarlık ederseniz, ne eksiğiniz olursa olsun takdir görmek hakkınızdır. 
Öyle ki kendisi "Çocuk da yaparım kariyer de" deyip kocasını ve çocuğunu yanına alıp işine sımsıkı sarılabiliyorsa, işte bu kişi hakkettiği değeri görmelidir. O yüzden ben kendisini bu dik duruşundan ve bunca zamandır yürüttüğü programı açısından tebrik ediyorum.
Fakat üzgünüm, eşinin sunduğu yemek programı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Eşine destek olması güzel bir davranış tabi ki. Ama kendisinin program sunuculuğu açısından çok iyi olduğunu düşünmüyorum maalesef. 

Her pazar 15.20'de Kanal 7 ekranlarından programı takip edebilirsiniz.

6- Rehber - Teve2

Rehber 58. Bölüm Foto Galeri

    Mert Savaş'ın sunuculuğunda ekrana gelen Rehber programında sıra. Uzun yıllardır Tv'de yer bulan program Türkiye'de gezi noktalarını bir bir ve detaylı anlatan nadir programlardan bir tanesi. Daha çok her kesime hitap eden yerleri ekrana getirmeyi hedefliyor program. Gittiği çoğu mekanda su,çay fiyatlarını soran Savaş özellikle fahiş fiyatlar gördü mü lafını da esirgemiyor. 😀

Rehber Pazar 13.30'da Teve2'de.

7-Liman Günlüğü - NTV


Eskiden CNN Türk'te "Her Sabah Bir Liman" programını sunan Sinan Kunter, şimdi ise "Liman Günlüğü" programıyla bugüne kadar gördüğümüz gezi programı konseptlerinden biraz farklı bir program yapmaya devam ediyor. Cruise gemileriyle yola çıkıp liman kentlerini ekrana getiriyor. Bu da gemi yolculuğuna meraklı kimseler için şahane bir fırsat. Samimi anlatımı gayet başarılı.

Her pazar 11.15'te NTV'de.

8- Keşfetmeye Değer - CNN Türk

keşfetmeye değer cnn türk ile ilgili görsel sonucu

Arda Sayıner'in sunuculuğunu yaptığı program lüks gezi noktalarını ekrana getiriyor. Her program için o şehirde yaşayan ya da iş yapan önemli insanlar ev sahipliği yapıyor ve şehrin lüks restoranlarını, otellerini, moda ve güzellik noktalarını ve o şehirde yapılabilecek lüks deneyimleri konu ediniyor. 

Her pazar 15.20'de CNN Türk'te.

Gittim Ben😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder